Privacyverklaring

Voor het laatst gewijzigd: 23 mei 2018

In deze privacyverklaring lichten we toe hoe wij je persoonsgegevens verzamelen en gebruiken.

  1. Wanneer is deze privacyverklaring van toepassing?

    Deze privacyverklaring is van toepassing op alle persoonsgegevens die verzamelen en gebruiken als we diensten leveren aan of contacten hebben met consumenten, websitebezoekers, installateurs, andere professionals en zakelijke contacten. We lichten dat hierna verder toe.

    Consumenten en websitebezoekers
    Deze privacyverklaring is van toepassing als je onze website bezoekt, een online garantiebewijs invult, contact met ons opneemt over onze producten en diensten of wanneer de installateur van je Remeha product jouw persoonsgegevens met ons deelt. Lees hieronder meer
    .

    Voorbeelden van diensten en verwerkingen voor consumenten die onder deze verklaring vallen zijn de tools waarmee we je advies geven over de selectie van een Remeha product, of om je in contact te brengen met installateurs die Remeha producten kunnen plaatsen of repareren. Ook de verwerking van persoonsgegevens in het kader van je garanties vallen onder deze privacyverklaring.

    Deze privacyverklaring is niet van toepassing op het verzamelen van gegevens via onze slimme thermostaat eTwist en onze Remeha Connect monitoringservice. Voor meer informatie daarover, zie het privacybeleid van deze diensten: eTwist en Remeha Connect

    Installateurs, andere professionals en zakelijke contacten
    Deze privacyverklaring is van toepassing als we je producten of diensten leveren of als je contact met ons hebt. Lees hieronder meer 

    Ben je een installateur, dan ondersteunen we je bijvoorbeeld met administratieve werkzaamheden, het vinden van nieuwe klanten, het verbeteren van service aan de consument en het plaatsen van orders. Dat doen we bijvoorbeeld via de Mijn Remeha omgeving. Hier kan je administratieve taken bijhouden, zoals de registratie van installaties. Ook kan je meedoen aan het Remeha loyaliteitsprogramma, heb je toegang tot verschillende eLearnings en kan je online onderdelen bestellen voor installaties.

    Deze privacyverklaring is voor het laatst gewijzigd in mei 2018 en komt in de plaats van eerdere versies. We kunnen deze privacyverklaring van tijd tot tijd aanpassen. We stellen je van eventuele wijzigingen op de hoogte voordat zij in werking treden door de herziene versie van deze verklaring op onze websites te plaatsen en je hierover per e-mail of via onze apps te informeren.

  2. Wie is verantwoordelijk voor je gegevens?

    Wij zijn Remeha B.V. (“Remeha”), een toonaangevende producent en distributeur van innovatieve verwarmings- en warmwatersystemen en gerelateerde diensten. We zijn gevestigd aan Kanaal Zuid 110, 7332 BD in Apeldoorn. Zie onze website voor meer informatie over onze producten en diensten.

    Remeha maakt deel uit van de BDR Thermea Group. BDR Thermea bezit nog een aantal andere internationale verwarmings- en warmwatermerken, waaronder Baxi, De Dietrich, Brötje, Chappée en Baymak. Zie de website van BDR Thermea voor meer informatie over de BDR Thermea Group en haar merken.

    Remeha is verantwoordelijk voor het verzamelen en gebruiken van je persoonsgegevens zoals beschreven in deze privacyverklaring. Bij eventuele vragen, opmerkingen of klachten in verband met de verwerking van je persoonsgegevens, kun je contact opnemen met ons opnemen via de contactgegevens die staan beschreven onder paragraaf 8.

  3. Welke gegevens verzamelen we en hoe doen we dat?

    Consumenten en websitebezoekers

    Wanneer je onze website bezoekt, gebruik maakt van de online advieswijzers of een product registreert, verzamelen wij de volgende gegevens over je: (1) door jou ingevoerde gegevens (zoals type woning bij de ketelwijzer), de daarop gebaseerde verstrekte adviezen en je offerteaanvragen, (2) je contactgegevens, (3) productgegevens, (4) communicatie met jou, zoals vragen, klachten, storingsmeldingen met betrekking tot onze producten en diensten, en (5) gegevens die wij verzamelen over het gebruik van onze online diensten. Lees hieronder meer

    1. Adviezen en offerte aanvragen
    Via onze websites bieden we meerdere tools aan om je te helpen voor de juiste installatie te kiezen. Voorbeelden hiervan zijn de Ketelwijzer en de Duurzame Besparingsverkenner. De uitkomsten van deze testen kunnen we op je verzoek delen met installateurs wanneer je besluit om een offerte aan te vragen.

    2. Contactgegevens
    Wanneer je je aanmeldt voor een nieuwsbrief, contact met ons opneemt, of je Remeha-product registreert voor de garantie, verwerken wij je contactgegevens. Zo kunnen we, afhankelijk van je voorkeuren, onder meer tips delen voor onderhoud aan je product, nieuwsbrieven sturen over nieuwe producten die we aanbieden, en je op de hoogte stellen als we onverwachts een gebrek aan een van onze producten vinden (bijv. door een fabrieksfout).

    3. Productgegevens
    Voor de registratie van je garantie verwerken wij het serienummer van je product, je contactgegevens, adresgegevens, installatiedatum en installateur. Deze registratie kun je zelf uitvoeren via onze website of in sommige gevallen ontvangen we deze direct van de installateur van je product (zie hierna voor meer informatie over dit onderwerp).

    4. Communicatie
    Als je ons mailt of met ons chat, registeren wij de communicatie. Als je ons belt, registreert onze supportdesk je vragen of klachten in onze database. We kunnen ook meeluisteren met telefoongesprekken of deze opnemen voor trainingsdoeleinden en om de kwaliteit van onze service te verhogen.

    5. Website analytics
    Als je onze website bezoekt of je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrieven en tips, dan verwerken wij gegevens om onze content te verbeteren en beter op je af te stemmen. Voor meer informatie over het gebruik van cookies, bekijk onze Cookie Policy

    Installateurs, andere professionals en zakelijke contacten
    Wanneer je een product aanschaft, gebruik maakt van onze diensten of contact met ons hebt, dan verzamelen en verwerken we de volgende gegevens over je: (1) je Mijn Remeha accountgegevens (2) gegevens over je bestellingen, (3) communicatiegegevens, (4) gegevens voor onze dienst Vind een installateur, en (5) website analytics. Lees hieronder meer.

    1. Mijn Remeha accountgegevens
    Wanneer je je als installateur inschrijft voor Mijn Remeha verzamelen en verwerken we tijdens de inschrijving de volgende gegevens: naam, bedrijfsnaam, klantnummer, adresgegevens, telefoonnummer en e-mailadres. Via Mijn Remeha kan je toegang krijgen tot andere specifieke diensten zoals eLearnings en ons loyaliteitsprogramma. We verwerken ook persoonsgegevens in het kader van deze diensten, zoals gevolgde cursussen, de punten die je hebt verdiend via het loyaliteitsprogramma en aankopen uit de cadeaushop.

    2. Online bestellingen
    Via onze website kun je ook producten en onderdelen bestellen. Voor het bestellen, leveren en factureren van je bestelling verwerken we bijvoorbeeld de volgende gegevens, die persoonsgegevens kunnen zijn: financiële gegevens die nodig zijn om te factureren, adresgegevens voor het leveren van producten, en gegevens die kenmerkend voor je order zijn. Deze gegevens worden ook gekoppeld aan Mijn Remeha.

    3. Informatie die we verzamelen wanneer je contact met ons opneemt
    Als je ons e-mailt of, met ons chat of op een andere manier zakelijk contact met ons hebt, registeren wij het contact. Ook als je ons belt, registreert onze supportdesk je vragen of klachten in onze database. We kunnen ook meeluisteren met telefoongesprekken of deze opnemen voor trainingsdoeleinden en om de kwaliteit van onze service te verhogen.

    4. Vind een installateur
    Als je hiervoor toestemming hebt gegeven, nemen we je gegevens op in onze database ten behoeve van de dienst ‘vind een installateur’.

    5. Website analytics
    Als je onze website bezoekt of je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrieven en tips, dan verwerken wij gegevens om onze content te verbeteren en beter op je af te stemmen. Voor meer informatie over het gebruik van cookies, bekijk onze Cookie Policy

    We verzamelen deze gegevenscategorieën op de volgende manieren: (1) we verzamelen gegevens die je zelf aan ons verstrekt (bijvoorbeeld als je contact met ons opneemt, bij het opvragen van een offerte, of bij het gebruik van Mijn Remeha); (2) we verzamelen automatisch gegevens van je door het gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën, en (3) we kunnen gegevens ontvangen van je installateur wanneer hij je product registreert voor de garantie en voor zijn eigen bedrijfsvoering. Ben je benieuwd waarom je een garantie e-mail van ons ontvangt na de installatie van je nieuwe product? Lees hieronder meer.

    Als je een Remeha product laat installeren, dan ontvangt Remeha via je installateur het serienummer van je product, je naam, adres en woonplaats, daarnaast ontvangen we je e-mailadres en overige contactgegevens. Je ontvangt van Remeha een bevestigingsbericht via je e-mail. Ook versturen we nog tweemaal een herinneringsbericht als bewijs van registratie van je product. Bewaar deze e-mail goed voor de garantie.

    Je kunt via een link in de e-mail aangeven of Remeha je gegevens definitief mag opslaan om te gebruiken voor de doeleinden zoals omschreven in dit privacybeleid. Als je niet op de link klikt, dan bewaart Remeha je adres en het serienummer van het geïnstalleerde product uitsluitend voor de afhandeling van garantieaanspraken en om contact met je op te nemen in geval van fabrieksfouten.
    Als je liever wilt dat Remeha helemaal geen gegevens van je bewaart, neem dan contact op met onze servicedesk (zie paragraaf 8).

  4. Hoe gebruiken we je gegevens?

    Consument en websitebezoekers
    We gebruiken je persoonsgegevens voor de volgende doeleinden (1) je te adviseren bij de aankoop van een product (of dienst) en je met dit advies in contact te kunnen brengen met installateurs, (2) na de installatie van je product garantie en service te kunnen bieden, (3) om onze diensten te verbeteren en je een betere ervaring te bieden bij het gebruik van onze website en diensten, (4) voor direct marketing doeleinden, en (5) voor het bijhouden van administratie en om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen. Lees hieronder meer.

    1. Om je te adviseren en in contact te brengen met installateurs
    We gebruiken de resultaten van onze online advieswijzers om ze te delen met een installateur uit de buurt als je hiervoor kiest, bovendien verwerken we ook je gegevens die je meestuurt bij de offerte aanvraag, zoals je contactgegevens. Zo kan de installateur contact met je opnemen om de offerteaanvraag uit te brengen. Let op: dit gebeurt alleen op jouw verzoek als je zelf een formulier via onze website verstuurd.

    2. Garantie en service
    Als je product eenmaal is geïnstalleerd verwerken wij je contactgegevens en productgegevens, zodat als er iets mis is met je product we je de juiste service kunnen bieden en we je op verzoek in contact kunnen brengen met de installateur die de installatie heeft geïnstalleerd. Ook als jij de naam van de installateur bent vergeten. Bovendien, kunnen we ook contact met je opnemen als we onverhoopt erachter komen dat er mogelijk iets mis is met je product en we dit graag willen herstellen.

    Hieronder valt ook het verwerken van contact- en adresgegevens om met je te kunnen communiceren bij vragen of klachten. Ook registreren we onze communicatie om te zorgen dat je vragen goed beantwoord worden en om geschillen op te kunnen lossen.

    3. Onderzoek om onze producten en diensten te verbeteren
    We voeren onderzoek uit naar algemene trends in de wijze waarop consumenten en websitebezoekers onze producten en diensten gebruiken. We doen dit om beter inzicht te krijgen in het gedrag en de voorkeuren van onze installateurs en consumenten, zodat we nieuwe producten en diensten kunnen ontwikkelen en onze bestaande producten en diensten kunnen verbeteren.

    Om dergelijk onderzoek uit te voeren maken we gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën. Meer informatie over het gebruik hiervan, kun je vinden in onze Cookie Policy.

    4. Direct marketing
    We gebruiken je account- en contactgegevens om je op de hoogte te stellen van nieuwe of geüpdate producten en diensten van onze merken die interessant zouden kunnen zijn voor je. Wij sturen je uitsluitend direct-marketingberichten als je daarmee van tevoren akkoord bent gegaan. Je kunt je altijd afmelden voor dergelijke direct marketingberichten door de instructies in de betreffende marketingcommunicatie op te volgen, door je accountvoorkeuren aan te passen (indien beschikbaar) of door contact op te nemen met onze klantenservice. Wij analyseren je persoonsgegevens en nemen op jouw afgestemde aanbiedingen op in onze direct marketingberichten op basis van ons gerechtvaardigd belang om je relevante aanbiedingen te doen. Je kunt te allen tijde bezwaar maken tegen het gebruiken van je persoonsgegevens voor direct-marketingdoeleinden (zie par. 7 hieronder).

    Installateurs, andere professionals en zakelijke contacten
    We gebruiken je persoonsgegevens voor de volgende doeleinden (1) om je makkelijk vindbaar te laten zijn voor onze klanten, (2) je te assisteren met de administratie en voordeel via het loyaliteitsprogramma aan te bieden, (3) bestellingen en orders te verwerken en te bezorgen, (4) om onze diensten te verbeteren en je een betere ervaring te bieden bij het gebruik van onze website en diensten, (5) om contact met je te onderhouden en voor direct marketing doeleinden, en (6) voor het bijhouden van administratie en om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen. Lees hieronder meer.

    1. Om de vindbaarheid van installateurs te vergroten
    Om te zorgen dat je behalve het juiste product, ook de juiste installateur vindt die deze voor je komt installeren verwerken we contactgegevens van bij Remeha bekende installateurs. Zo zorgen we dat ook kleine installateurs vindbaar zijn voor de juiste klussen.

    2. Administratie/ loyaliteit
    Een gedeelte van de persoonsgegevens die we verwerken, verwerken we met het doel om het voor de installateur gemakkelijker te maken zijn administratie bij te houden, om consumenten niet te hoeven belasten met de registratie van de garantie, en de installateur te belonen voor het werk dat hij verricht. Zo brengen we je graag op de hoogte van tips en trucs die handig voor je zijn, op basis van je eerdere registraties en moedigen we je graag aan voor het doen van nieuwe registraties. Bovendien verwerken we gegevens in het kader van Mijn Remeha om je kennispeil hoog te houden via eLearnings.

    3. Orders
    Wanneer je als installateur via de website online bestellingen plaatst, verwerken we gegevens die relevant zijn voor het bestellen, leveren en factureren van dergelijke orders, zoals factuurgegevens, adresgegevens, contactgegevens en financiële gegevens voor de verwerking van orders.

    4. Onderzoek om onze producten en diensten te verbeteren
    Naast de gegevens die we verwerken in het kader van onderzoek naar producten en diensten in het algemeen op de website, verwerken we van installateurs nog aanvullende gegevens. Zo analyseren we ook verkoopgegevens en het gebruik van diensten in de Mijn Remeha omgeving om ons aanbod beter op de markt af te kunnen stemmen en installateurs meer relevante informatie te laten zien. We analyseren bijvoorbeeld het gebruik van eLearnings, en het aantal verkopen.

    5. Contact onderhouden en direct marketing
    We gebruiken je persoonsgegevens om contact met je te onderhouden. We gebruiken je account- en contactgegevens om je op de hoogte te stellen van nieuwe of geüpdate producten en diensten van onze merken die interessant zouden kunnen zijn voor je. Direct-marketingberichten (zoals acties en aanbiedingen) sturen we alleen als je daarmee van tevoren akkoord bent gegaan. Je kunt je altijd afmelden voor dergelijke direct marketingberichten door de instructies in de betreffende marketingcommunicatie op te volgen, door je accountvoorkeuren aan te passen (indien beschikbaar) of door contact op te nemen met onze klantenservice. Wij analyseren je persoonsgegevens en nemen op jouw afgestemde aanbiedingen op in onze direct marketingberichten op basis van ons gerechtvaardigd belang om je relevante aanbiedingen te doen. Je kunt te allen tijde bezwaar maken tegen het gebruiken van je persoonsgegevens voor direct-marketingdoeleinden (zie par. 7 hieronder).

    6. Bijhouden van onze administratie en voldoen aan onze wettelijke verplichtingen
    We verzamelen, bewaren en gebruiken je gegevens voor interne doeleinden, zoals voor het bijhouden van onze administratie en om te voldoen aan onze wettelijke en fiscale verplichtingen.

    Je hebt te allen tijde het recht om, vanwege met jouw specifieke situatie verband houdende redenen, bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens voor onderzoeksdoeleinden (zie par. 7 hieronder).

    We verzamelen, gebruiken, delen en bewaren je persoonsgegevens om onze diensten aan je te kunnen leveren, om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen, om onze gerechtvaardigde belangen en die van derden te beschermen, of wanneer wij je persoonsgegevens gebruiken voor direct marketingdoeleinden op basis van je toestemming. Lees hieronder meer.

    Het is mogelijk dat wij niet in staat zijn (een gedeelte van) de door jou gevraagde diensten te leveren indien je weigert om persoonsgegevens te verstrekken die wij van je vragen ten behoeve van de uitvoering van de overeenkomst of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

    Als wij je persoonsgegevens verwerken ten behoeve van onze gerechtvaardigde belangen of die van derden, hebben wij deze belangen afgewogen tegen je recht op privacy. Wij nemen alle voorzorgsmaatregelen om je privacy te beschermen en om waar nodig te voorkomen dat je belangen worden geschaad. Onze gerechtvaardigde belangen kunnen bijvoorbeeld beveiligings- en veiligheidsmaatregelen betreffen, of het verbeteren van ons productaanbod en onze dienstverlening. Zie voor meer informatie over deze belangen de hierboven genoemde doeleinden waarvoor wij je persoonsgegevens verwerken. Op verzoek verstrekken wij je meer informatie over deze belangenafwegingen.

    Je kunt te allen tijde bezwaar maken, op grond van met jouw specifieke situatie verband houdende redenen, tegen het verwerken van je persoonsgegevens voor onze gerechtvaardigde belangen of die van derden (zie par. 7 hieronder).

  5. Welke derden hebben toegang tot je gegevens?

    Wij kunnen je persoonsgegevens ten behoeve van de volgende doelen doorgeven aan, of delen met, je installateur en onze groepsmaatschappijen, serviceproviders en partners: (1) om onze diensten aan je te kunnen leveren, (1) om derden in staat te stellen diensten aan je te leveren, (2) ter ondersteuning van onze bedrijfsfuncties, en (3) ten behoeve van onderzoek en directe marketing. Lees hieronder meer.

    1. Om derden in staat te stellen diensten aan je te leveren
    In bepaalde gevallen bieden wij je diensten aan in samenwerking met een van onze partners, bijvoorbeeld voor de installatie of indien je een beroep doet op de garantie. In dergelijke gevallen kunnen wij je gegevens uitwisselen met deze partners zodat je optimaal gebruik kunt maken van hun of onze gezamenlijke dienstverlening. We doen dit alleen als we vinden dat externe partijen een goede aanvulling op onze diensten vormen. Bovendien delen we je gegevens pas met deze partners nadat we je op de hoogte hebben gesteld van onze plannen en met je voorafgaande toestemming.

    2. Ter ondersteuning van onze bedrijfsfuncties
    In bepaalde gevallen kunnen we je persoonsgegevens delen met betrouwbare derden voor het uitvoeren van bedrijfsfuncties (bijv. hostingproviders, social network-providers) of het leveren van diensten namens ons (bijv. ondersteuningsdiensten). Met deze derde partijen zijn verwerkingsovereenkomsten gesloten, zodat zij voldoen aan de eisen van Remeha.

    3. Onderzoek en direct marketing
    Remeha
    maakt deel uit van de BDR Thermea Group. Binnen onze groepsmaatschappij kunnen we informatie uitwisselen voor onderzoeks- en direct marketing-doeleinden (zie par. 4 hierboven).

    Indien wij hiertoe wettelijk verplicht zijn, delen we je persoonsgegevens ook met toezichthouders en opsporingsinstanties of de belastingdienst.

    Onze groepsmaatschappijen, serviceproviders en partners kunnen gevestigd zijn in een land buiten de Europese Economische Ruimte (EER, d.w.z. alle EU-landen plus Liechtenstein, Noorwegen en IJsland). In dergelijke gevallen is er sprake van internationale doorgifte van persoonsgegevens. De wet- en regelgeving van deze landen biedt niet altijd dezelfde mate van bescherming van je persoonsgegevens als de wet- en regelgeving van Nederland. Indien nodig zorgen we ervoor dat er passende veiligheidsmaatregelen worden genomen om te waarborgen dat de voorschriften op het gebied van de internationale doorgifte van persoonsgegevens worden nageleefd, zoals de in Europees verband vastgelegde standaard-contractbepalingen (zie art. 46 AVG) als waarborgen of, in geval van dienstverlening door derden, met je uitdrukkelijke toestemming (zie art. 49 AVG)

  6. Hoe beveiligen we je gegevens en hoe lang bewaren we deze?

    Wij treffen de nodige technische en organisatorische maatregelen om te waarborgen dat je persoonsgegevens goed beveiligd zijn en dus beschermd tegen ongeoorloofd of onwettig gebruik, wijziging, ongeoorloofde toegang of openbaarmaking, onbedoelde of onrechtmatige vernietiging en verlies.

    Wij slaan je gegevens op in onze systemen zo lang dit nodig is voor de in deze privacyverklaring beschreven doelstellingen, maar in geen geval langer dan drie jaar, tenzij dit nodig is om te voldoen aan wettelijke verplichtingen, voor het oplossen van geschillen of voor de garantie op je product. Als je als installateur je account verwijdert of als we je gegevens niet langer nodig hebben, verwijderen of anonimiseren we de gegevens. Lees hieronder meer.

    Wil je je keuze wijzigen voor de cookies die we gebruiken via deze website? Ga dan naar onze Cookie Policy, waar we verwijzen naar de relevante pagina’s van de meest gebruikte webbrowsers.

  7. Hoe kun je een beroep doen op je wettelijke rechten?

    Je kunt contact opnemen met onze klantenservice om uit hoofde van de toepasselijke wet- en regelgeving op het gebied van gegevensbescherming verleende rechten uit te oefenen, waaronder het recht (1) tot inzage, (2) op rectificatie, (3) op verwijdering, (4) op beperking van de verwerking van je gegevens, (5) om je gegevens over te dragen, en (6) om bezwaar te maken tegen de verwerking.

    NB. We zullen je in bepaalde gevallen misschien vragen om aanvullende informatie zodat wij je identiteit kunnen vaststellen. Lees hieronder meer.

    1. Recht tot inzage
    Je kunt ons vragen of wij persoonsgegevens van je verwerken en je kunt inzage verkrijgen in deze gegevens door het ontvangen van een afschrift daarvan. Als we reageren op je verzoek tot inzage verstrekken we je ook aanvullende informatie, zoals het doel van de verwerking, de betrokken categorieën persoonsgegevens en andere informatie die je nodig hebt om dit recht goed uit te kunnen oefenen.

    2. Recht op rectificatie
    Je hebt het recht je gegevens te rectificeren wanneer deze onjuist of onvolledig zijn. Op je verzoek verbeteren we onjuiste persoonsgegevens over je, en vullen wij onvolledige persoonsgegevens aan, rekening houdend met de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt; dit kan ook de afgifte van een aanvullende verklaring inhouden.

    3. Recht op gegevenswissing
    Je hebt het recht om je persoonsgegevens te laten wissen. Dit betekent dat wij je persoonsgegevens verwijderen en, voor zover mogelijk, dat andere verwerkingsverantwoordelijken met wie wij je gegevens hebben gedeeld dat ook doen. Overigens vindt verwijdering van je persoonsgegevens slechts in bepaalde, door de wet voorgeschreven gevallen plaats; deze gevallen staan vermeld in art. 17 van de AVG. Dit betreft onder meer gevallen waarin je persoonsgegevens niet langer nodig zijn voor het doel waarvoor ze oorspronkelijk waren verzameld en gevallen waarin zij onrechtmatig zijn verwerkt. Vanwege de wijze waarop wij bepaalde diensten inrichten, kan het enige tijd duren voordat backups zijn gewist.

    4. Recht op beperking van de verwerking
    Je hebt het recht de verwerking van je persoonsgegevens te laten beperken, wat inhoudt dat de verwerking van je gegevens gedurende een bepaalde tijd wordt opgeschort. Omstandigheden die aanleiding kunnen geven tot uitoefening van dit recht zijn bijvoorbeeld gevallen waarin de juistheid van je persoonsgegevens wordt betwist maar er enige tijd gemoeid is met het verifiëren daarvan. Dit recht belet ons niet om je persoonsgegevens te blijven opslaan. Voordat de beperking wordt opgeheven word je daarvan op de hoogte gesteld.

    5. Recht op overdraagbaarheid van gegevens
    Het recht op overdraagbaarheid van gegevens houdt in dat je het recht hebt de op je betrekking hebbende persoonsgegevens, indien technisch mogelijk, in een gestructureerde, gangbare en machine leesbare vorm te verkrijgen en deze aan een andere verwerkingsverantwoordelijke over te dragen.
    Op verzoek en indien technisch mogelijk, worden je persoonsgegevens door ons rechtstreeks overgedragen aan de andere verwerkingsverantwoordelijke.

    6. Recht van bezwaar
    Je hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens. Dit houdt in dat je ons kunt verzoeken je persoonsgegevens niet langer te verwerken. Dit is alleen van toepassing indien ‘gerechtvaardigde belangen’ (met inbegrip van profilering) de rechtsgrond voor de verwerking vormt (zie par. 4).

    Wanneer je persoonsgegevens worden verwerkt voor direct-marketingdoeleinden, met inbegrip van profilering, voor zover dergelijke profilering verband houdt met direct marketing, heb je te allen tijde het recht hiertegen kosteloos bezwaar te maken. Wanneer je dit recht uitoefent worden je persoonsgegevens niet langer door ons voor dit doel verwerkt.

    Er kunnen zich situaties voordoen waarin wij gerechtigd zijn de in dit artikel bedoelde rechten te ontzeggen of beperken. In alle gevallen maken wij een zorgvuldige afweging of hiertoe reden bestaat en stellen wij je daarvan op de hoogte. Lees hieronder meer.

    Zo kan het recht tot inzage worden ontzegd wanneer dit nodig is om de rechten en vrijheden van andere personen te beschermen, of kan geweigerd worden je persoonsgegevens te wissen indien de verwerking van deze gegevens nodig is ter nakoming van wettelijke verplichtingen. Het recht op overdraagbaarheid van gegevens kan niet worden uitgeoefend wanneer deze persoonsgegevens niet door je zijn verstrekt of wanneer de gegevens niet op basis van je toestemming of ter uitvoering van een overeenkomst door ons zijn verwerkt.

    Ook bij vragen, opmerkingen en/of klachten met betrekking tot deze privacyverklaring kun je altijd contact met ons opnemen. Bij onopgeloste problemen heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens

Vragen

Wij nemen je privacy serieus. Als je specifieke vragen of opmerkingen hebt over je rechten dan kun je het beste contact opnemen door een e-mail te sturen naar privacy@remeha.nl.

Uiteraard kun je ook per post met ons communiceren via onderstaand adres:

T.a.v. afdeling privacy
Remeha B.V.
Postbus 32
7300 AA Apeldoorn