Remeha Nieuws

Nieuws

Wijziging besluit gastoestellen uitgesteld

Het ministerie van VWS heeft het voorgenomen verbod op de verkoop & installatie van gastoestellen, die niet geschikt te maken zijn voor de nieuwe Nederlandse aardgaskwaliteit, met één jaar uitgesteld. Het verbod zou oorspronkelijk ingaan op 1 januari 2017. 

Het ministerie komt tot dit besluit, omdat veel retailers nog over forse voorraden G-gastoestellen beschikken. Daarnaast heeft een aantal fabrikanten meer tijd nodig om hun apparatuur aan te passen aan de veranderende gaskwaliteit. Het uitstel betekent dat vanaf 1 januari 2018 alle nieuw te verkopen toestellen geschikt moeten zijn voor het huidige en nieuwe G-gas, maar ook H-gas moeten aankunnen.

Naar verwachting verandert het Nederlandse gas vanaf 2030 van samenstelling. Vanaf dat moment wordt Nederlands G-gas bijgemengd met buitenlands gas tot het zogenaamde G+-gas. Tot die tijd blijven de huidige G-gastoestellen probleemloos functioneren.

Remeha is al volledig klaar voor de transitie naar de nieuwe gaskwaliteit. Voor alle Remeha gastoestellen geldt dat deze al geruime tijd voldoen aan deze nieuwe wettelijke regels. Daarnaast heeft Remeha eind vorig jaar het initiatief genomen om de (resterende) voorraad warm water gastoestellen bij de groothandel te voorzien van de nieuwe markering.