Lodewijkveste Apeldoorn

Project in beeld

Lodewijkveste
Apeldoorn

GAS 610 ECO Pro

De Lodewijkveste is een appartementengebouw met 76 appartementen en is gevestigd in Apeldoorn. Het huidige ketelhuis was in 2015 door verjaring aan vervanging toe.

De VvE Lodewijkveste streeft continu naar het verlagen van de energiekosten voor zijn bewoners. De leidende Remeha HR-ketel (512 kW) en een VR-ketel (384 kW) als tweede ketel waren in 2015 door verjaring aan vervanging toe. Een nieuw cv-systeem stond om deze reden hoog op de agenda. Belangrijk voor de opdrachtgever in deze situatie was dat het nieuwe cv-systeem goed werkt en vooral ook erg zuinig is.

Feenstra Tiel is de installerende en adviserende partij geweest voor het nieuwe cv-systeem in de Lodewijksveste. Zij hebben daarnaast het inregelen van de cv-installatie voor hun rekening genomen. Het advies vanuit Feenstra was om de Remeha GAS 610 ECO Pro te installeren. Economisch gezien was en is deze oplossing het meest aantrekkelijke voorstel voor de VvE. Geschat wordt dat deze nieuwe installatie zorgt voor een besparing van 10% op de gaskosten.

 

Doelstelling

Het vervangen van de verouderde ketels door een goed werkend en vooral zuinig cv-systeem.

 

Resultaat

De besparing die we nu reeds kunnen zien ligt in lijn met de ingeschatte tien procent.

 

Succesvol verloop

De installatie van de Remeha GAS 610 Eco Pro verliep vlekkeloos. "De jarenlange ervaring die we hebben met Remeha heeft ons doen kiezen voor het gebruik van deze opstelling in het appartementengebouw in Apeldoorn. De producten, degelijkheid en bekendheid van de fabrikant hebben hier een positieve rol in gespeeld. Ook zijn we erg tevreden over de support.”, aldus de heer Pennings van Feenstra Tiel. "Met deze installatie hebben wij er weer een tevreden relatie bij die we ook jaarlijks mogen voorzien van het onderhoud.”

De heer Mulder, technisch beheerder van het appartementencomplex in Apeldoorn, is te spreken over zowel de service en de installatie vanuit Feenstra Tiel als over de Remeha-producten. "Vanuit de VvE hebben we meerdere offertes opgevraagd en Feenstra kwam hier het meest aantrekkelijk uit. Een goede keus, want we zijn hartstikke tevreden! Zowel over de samenwerking, de producten, het overleg als over de monteurs op de werkvloer. Ik kan wel zeggen dat het een succesverhaal was!”

Over de exacte besparing kan de heer Mulder op dit moment nog maar weinig zeggen: "Je kan hier pas wat over zeggen in vijf tot zes jaar, maar toch zien we al besparing terug in sommige periodes.”

Wilt u de originele editie van dit Project in Beeld inzien of downloaden als PDF? Klik dan hier.

Interesse in bovenstaande producten of mogelijkheden?

Vraag uw accountmanager