Mia Vamil

Verkoopondersteuning

MIA\Vamil

Voor alle ondernemers die willen investeren in milieuvriendelijke technieken heeft de overheid een subsidiemogelijkheid in het leven geroepen.
Door middel van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) krijgen ondernemers interessante voordelen op enkele producten van Remeha. De MIA-regeling geeft de mogelijkheid om 13.5% van de investering voor een milieuvriendelijke installatie af te trekken van de fiscale winst. Dat komt bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek. Via de Vamil-regeling kunnen ondernemers 75% van de investering op een willekeurig moment afschrijven. 
 

De regelingen kunnen ook gecombineerd worden. Niet alleen de kosten voor het product komen in aanmerking voor de regeling. Ook alle aanschaf- en voortbrengingskosten die toe te rekenen zijn aan de installatie (voor zover niet uitgesloten) kunnen bijvoorbeeld worden afgeschreven.

Welke Remeha producten komen in aanmerking voor MIA\Vamil?
In ons productassortiment voldoen de Quinta Ace, de Quinta Pro en de GAS 220 Ace aan deze MIA\Vamil-regeling

Het aanvragen van MIA\Vamil
Alle Nederlandse ondernemers die inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen kunnen gebruik maken van de MIA\Vamil. 

  1. Log met een eHerkenning (eH) in op het eLoket van MijnRVO.nl.
  2. Het online meldingsformulier is te vinden op de pagina van MijnRVO.nl onder ‘Direct regelen’.
  3. Het digitale MIA\Vamil-formulier staat in het eLoket onder de letter ‘M’ en onder de letter ‘V’. Hier kan het formulier worden ingevuld.
  4. Binnen enkele uren na de indiening (verzending) van de melding ontvangt de aanvrager per e-mail een referentienummer. Dit referentienummer kan worden gebruikt bij correspondentie over de melding.
  5. De MIA en/of Vamil past de aanvrager toe bij zijn of haar belastingaangifte. 

Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland staat uitgebreide informatie over de MIA\Vamil-regeling.

Lees meer over de MIA\Vamil-regeling